Annons:

Destination.se gör helt om efter sexismkritik

Destination.ses kampanj kritiserades för sexism. Nu gör företaget en pudel.

Ögonblicket när Destination.ses annonser ersatte Sveriges Kvinnolobbys kampanj i slutet av oktober fångades på bild och spreds snabbt på nätet. På bilden har inte hela Destinations.ses annons kommit på plats utan ena hörnet av annonsplatsen upptas fortfarande av Sveriges Kvinnolobbys kampanj och följande text syns: ”Här brukar det sitta en bild på en sexualiserad kvinna”. Samtidigt visar Destinations.ses annons – ja just det, en kvinna i bikini.   

Sexismkritiken lät inte vänta på sig och Bjørge Brekke, nordisk marknadschef på Reisegiganten AS som äger Destination.se, sa då till Dagens Media:

– Vi vill att Destination.se ska vara ett inkluderande varumärke och arbetar för närvarande med en ny varumärkesprofil. I detta arbete tar vi bland annat mer hänsyn till den rådande samhällsdebatten i Sverige.

Nu har Destination.se gjort en så kallad pudel och kommit ut med en helt ny kampanj som slår mynt av sexismkritiken och innehåller endast företagets logga och en texten: ”Här visas ofta en kvinna, men inte den här gången”.

Nu säger Bjørge Brekke till Dagens Media:

– Vi har upplevt att responsen på vår marknadsföring har varit annorlunda i Sverige än i Danmark och Norge. Vi vill visa att vi lyssnar på marknaden och valde därför att använda den här omgången av utomhusaffischer för att visa att vi vågar tänka nytt, säger Bjørge Brekke.

Den nya annonsen har spridit sig i sociala medier.

”Destination.se har tagit till sig av vårt budskap och visar att det är möjligt att ta nya grepp i reklam! Grymt av Destination.se tycker vi. Hoppas att många fler företag följer efter!”, skriver Reklamera, som drivs av Sveriges Kvinnolobby, på Facebook.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024