Annons:

”Tufft för Ticket i Tyskland”

Branschexpert varnar för stor konkurrens på Europas största marknad

Resebyråkedjan Ticket Privatresor tar klivet in på den tyska onlinemarknaden med resesajten Airngo. Men Dirk Rogl, biträdande chefredaktör på tyska resebranschtidningen FVW, menar att det blir en tuff match att slå sig in i Tyskland.
– Det blir extremt svårt. Tyskland är den mest konkurrensutsatta och prisdrivna onlinemarknaden för resor i Europa. Alla större reseaktörer är aktiva på marknaden och slåss om kunderna.

Den största resesajten i Tyskland är flug.de, som ägs av Unister, Tysklands mest framgångsrika onlinereseaktör som beräknas omsätta mer än 9 miljarder kronor. Därefter kommer Expedia, som är störst av de globala onlinejättarna, tyskägda Holiday Check och Opodo (som bland annat äger Travellink). En stor skillnad mot Norden är däremot de tyska charterbolagens blygsamma närvaro på nätet. TUI har bara 7 procent onlinebokningar.

Ticket Privatresors försäljningschef online Pelle Svensson menar dock att Ticket med liten ekonomisk risk kan få in värdefulla volymer från Tyskland.
– Vi ska inte in och slåss om att bli en av de stora i Tyskland med ett känt varumärke. Vi vet att konkurrensen är stor, men det är marknaden också, så det finns volymer att fajtas om. Och det går att tjäna pengar eftersom vi kan hålla våra kostnader nere.

Ticket ska driva Tysklandssatsningen från Sverige med samma team som arbetar med online på övriga marknaden. På samma sätt drivs Finland, den andra marknaden efter Danmark där Ticket gått in med en renodlad digital satsning. Ticket.dk startades 2010 och två år senare lanserades Ticket.fi.
Den tyska sajten blir flygbaserad och försäljningen kommer att ske i första hand genom metasöksajter. Supporten sköts från Sverige, precis som den finska och danska sajten, och sker på engelska.
– Vi lokalanpassar efterhand, men vi börjar med att jaga in försäljning, säger Pelle Svensson.
Ticket Privatresor hade en försäljning på  4,6 miljarder kronor i Norden förra året. 1,6 miljarder av försäljningen skedde digitalt.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024