Annons:

Gotlandsbåtens debut senareläggs – igen

Gotlandsbåten skjuter upp sina planer på att starta linjetrafik mellan Västervik och Visby nästa sommar. Anledningen uppges vara problem med att hitta ett lämpligt fartyg till verksamheten.

Redan den 16 juni i somras var det tänkt att färjelinjen Visby–Västervik med Gotlandsbåten tas i trafik. Men efter problem med det tilltänkta fartyget, som rederiet skulle hyra från ett företag i Grekland, fick premiären ställas in.  

Istället planerades starten till juni 2015 men igår meddelade bolaget att planerarna senareläggs till sommaren 2016. Den grekiska färjan som tidigare var tilltänkt tas nu helt ur ekvationen då det anses för kostsamt att ta hit den.

I ett pressmeddelande skriver Gotlandsbåten att man har varit i förhandlingar med det grekiska företaget men att man inte lyckats träffa några ekonomiska överenskommelser.  Nu ställs alltså fokus på att hitta en ny färja och för att spara pengar har man valt minimera verksamheten i den närmsta framtiden för att istället sätta sin kraft och sina förhoppningar till en start 2016.

– Det är naturligtvis ett otroligt svårt beslut att ta, men vi måste se på företagets långsiktiga överlevnad. Vi vet att affärsidén är helt rätt och att konkurrensen gynnar prisbilden till Gotland. Därför är det ytterst viktigt att vi redan nu slår i bromsen inför nästa säsong, så vi inte på något sätt utfäster några löften som negativt påverkar besöksnäringen varken i Visby eller i Västervik, säger Gotlandsbåtens styrelseordförande Stefan Daun. 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024