Annons:

Riksdagen kör över regeringen i Bromma-frågan

Trafikutskottet har beslutat att snabbehandla en motion som syftar till att hindra de rödgrönas planer på att stänga Bromma flygplats.

Under torsdagen sammanträdde trafikutskottet och en majoritet bestående av de fyra allianspartierna och SD beslutade att snabbehandla en motion som ämnade att stoppa den förhandlingsperson som regeringen vill tillsätta för att se vilka möjligheter det skulle finnas att stänga Bromma. Det skriver Dagens Industri.

– Vi vill inte lägga ned Bromma och då tycker vi inte att den sådan förhandlingsperson behövs, säger Lars Hjälmered (M), vice ordförande i utskottet till Di.se

Utskottet beslutade även att snabbehandla en motion som kräver att återuppta bygget av Förbifarten senast den 1 januari nästa år. Båda motionerna har tagits fram av allianspartierna.

Efter torsdagens beslut kommer motionerna att behandlas i trafikutskottet i december i samband med att regeringens budget behandlas i riksdagen.

– Vi räknar med att en omröstning hålls den 16 december. Då blir det en skarp omröstning om att återuppta bygget av Förbifart Stockholm och om Bromma, säger Lars Hjälmered.

Kommentarer är stängda.