Annons:

Ryanair lämnade 200 resenärer strandade

Över 200 passagerare strandades på Lanzarote när Ryanair-flighten försenades med mer än två dygn.

När Ryanair ställde in sitt flyg från Lanzarote till London förra veckan möttes de 200 resenärerna inte bara av en utebliven resa utan också av stängda informationsdiskar, skriver svd.se. Passageraren Corrine Redfern från London ventilerade sin ilska mot flygbolaget på Twitter där hon i 40 tweeds redogjorde för händelseförloppet.

Enligt Corrine Redfern fick passagerarna till slut ett besked om att flyget skulle gå nästa dag, varpå alla fick spendera natten på ett hotell och sedan skjutsas tillbaka ut till flygplatsen morgon därpå. Hälften av passagerarna glömdes dock bort, skriver Corrine Redfern i en tweet.

Men inte heller nästa dag skulle det bli någon flygresa, vilket passagerarna fick reda på efter att väntat två timmar ombord på planet som inte kunde lyfta. De som under väntetiden druckit vatten hade fått fick betala för detta själva, skriver Redfern.

 

Nu gav Ryanair passagerarna följande val: boka hotell omgående på egen hand (pengarna skulle återbetalas vid senare tillfälle), eller vänta på flygplatsen medan Ryanair fixade boende. Redfern twittrade:

”Efter 32 timmar meddelar Ryanair att de fixat hotell för 200 av oss. Vi står i busskö ytterligare en timme. Men hotellet har inte fått någon bokning och avvisar oss.”

 

Historien fick sitt slut först efter 51 timmar när Ryanair slutligen hittade ett plan.

Flygbolaget har bett om ursäkt för det inträffade. En talesperson på Ryanair säger i ett uttalande att förseningen berodde på dåligt väder på Lanzarote. Ryanair uppger vidare att drabbade passagerare fick matkuponger, hotellnätter och regelbundna uppdateringar om läget via sms.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024