Annons:

Nordkorea lockar turister med missiler

Nordkorea har lanserat en ny hemsida för att locka internationella turister. På sajten visar man bland annat bilder på landets idrottsatleter, delfiner och – en missiluppskjutning.

Intresset för att resa till Nordkorea har ökat de senaste åren och trots att landets gränser just nu är stängda på grund av ebolautbrottet i Västafrika har regimen precis lanserat en ny webbsajt för att locka ännu fler besökare till landet, skriver svd.se och hänvisar till The Telegraph.

Enligt ett videoklipp som välkomnar besökare på hemsidan DprkToday.com har sajten skapats för att ”tillfredsställa det växande intresset och förväntningarna på Nordkorea som finns från västerländskt håll”. Det mesta av innehållet är dock på koreanska

Videoklippet visar filmer på landets fotbollslag och andra idrottsatleter, skidåkare vid skidorten Masikryong, delfiner som hoppar upp ur en bassäng framför en förtjust västerländsk publik samt – något överraskande – en missiluppskjutning.

På sajten finns också väl valda nyheter från landet, till exempel artiklar om en strumpfabrik, barn som lär sig spela musikinstrument och utländska besökare som lovordar badhuset Rakwon.

Information om hotell, sevärdheter och flyg mellan Peking och Nordkoreas huvudstad Pyongyang är finns också med på den nya sajten.

– Detta är en bred översikt snarare än en fullständig redovisning av allt som kan ses och göras i landet, säger Simon Cockerell hos researrangören Koryo Tours till The Telegraph.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024