Annons:

Nu invigs det tredje tornet

Göteborgs nya landmärke, Gothias towers tredje torn, är klart. Den 6 december är det invigning.

Hotellgäster har kunnat boka rum i Gothia towers nybyggda tredje torn isedan mitten av november. Men det är i morgon den 6 december som hela anläggningen invigs med pompa och ståt. Satsningen har inneburit en investering på 1,2 miljarder kronor, Svenska Mässan-koncernens största genom tiderna.

Med de tre tornen och alla nya resurser ska Svenska mässan och Gothia towers ta upp kampen om de riktigt stora evenemangen på global nivå, skriver Svesnak mässan i ett pressmeddelande.

– Hela satsningen syftar till att skapa tillväxt i vår verksamhet och vi kan glädjande konstatera att orderläget för 2015 ser bra ut, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska mässan. Vi går nu in i ett år med en helt ny och högre kapacitet och räknar med flera hundra tusen fler besökare 2015. Vi kommer därmed troligen att för första gången omsätta mer än en miljard kronor nästa och kommande år.

Detta bäddar också för nyanställningar. Den miljardsatsning som gjorts bedöms generera cirka 100 nya arbetstillfällen, främst inom hotellsektorn, enligt Svenska mässan.

Det nya tornet har 29 våningar, är 100 meter högt och därmed Göteborgs högsta hus.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024