Annons:

Nytt alternativ ska göra resan till Arlanda smidigare

Landets största flygplatser har fått ännu ett alternativ till den privata bilen – en bilpool. På Swedavia räknar man med att poolbilarna bara är en början.

Bilpoolerna vid Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Malmö Airport är ett samarbete mellan Swedavia och bilpolen Sunfleet. Bilen bokas i en app och när den ska användas behövs inga nycklar eftersom man som medlem i Sunfleet även öppnar fordonet med appen eller ett smartcard, enligt ett pressmeddelande.

– Car sharing via bilpool är stort ute i Europa och kommer att bli mycket stort även på våra svenska flygplatser. Många behöver tillgång till en bil ett par timmar när de landat på en destination, då är bilpoolen, där man betalar per timme, ett mycket bra och miljömässigt hållbart resealternativ, säger Birgitta Moreillon, produktansvarig för flygplatsparkeringar på Swedavia.

Inledninsvis kommer Sunfleet att ställa ut fyra bilar på Stockholm Arlanda, två på Göteborg Landvetter och två på Malmö Airport. Alla bilarna är miljöklassade. Sedan tidigare finns Sunfleet på Visby Airport. Ambitionen är att utöka samarbetet till fler flygplatser i nästa fas.

Sunfleet är Sveriges största bilpool med över 1000 bilar på drygt 350 poolplatser i ett 40 tal städer. Medlemsantalet växer med ca 20 procent per år och idag är drygt 31 000 medlemmar.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024