Annons:

Stanken tvingade plan att nödlanda

När den vidriga lukten spred sig i flygplanet började allt fler passagerare kräkas. Det hela slutade med att piloten tvingades nödlanda.

Det var i slutet av förra veckan som en Airbus A330-200 från US Airways drabbades av något som kan liknas vid kräksjukan. Planet hade lyft från Tel Aviv i Israel och var på väg mot Philadelphia i USA när plötsligt en hemsk lukt började kännas inne i kabinen, skriver Dagens Nyheter och hänvisar till nyhetsbyrån ABC.

Kort därefter började flera passagerare och större delen av personal att må akut illa, flera av dem kräktes rakt ut på golvet. Andra blev röda i ögonen, skriver nyhetsbyrån AFP.

Situationen ombord blev till slut ohållbar. När planet, med 129 passagerare och 14 besättningsmän ombord, befann sig 300 kilometer från Rom begärde piloten att få nödlanda på Fiumicinoflygplatsen utanför den italienska huvudstaden.

En halvtimma senare kunder planet landa och hela besättningen och två passagerare togs till sjukhus. Tre av besättningsmedlemmarna fick stanna kvar för vård.

Ett fel på luftkonditioneringen misstänks ligga bakom händelsen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024