Annons:

Allt fler länder förbjuder Uber

Flera länder förbjuder nu det omtvistade amerikanska taxibolaget Uber, som förmedlar taxi via en app, att bedriva verksamhet. Senast i raden är Spanien och Thailand, rapporterar TT.

En domstol i Madrid beslutade på tisdagen om verksamhetsförbud över hela landet för Uber. Anledningen är att förarna saknar tillstånd och att bolaget utsätter näringen för illegal konkurrens.

Strax innan hade Thailands transportmyndigheter också beslutat att förbjuda Uber. Verksamheten är enligt de thailändska myndigheterna olaglig eftersom registrering av förare och försäkringar saknas, och betalningssystemet inte följer thailändska regler, skriver TT.

Dessutom har Indien stoppat alla oregistrerade nätbaserade taxitjänster, sedan en kvinna i Delhi anklagat en förare från Uber för våldtäkt. Föraren är sedan tidigare åtalad för bland annat rån och våldtäkt, och har använt sig av ett förfalskat utdrag ur kriminalregistret, visade polisens utredning på tisdagen.

Samtidigt får Ubers svenska dotterbolag Uber Sweden AB kritik av revisorerna för att bolaget inte har betalat in skatter och avgifter i tid. Det framgår av bolagets revisionsrapport för 2013 som är inlämnad till bolagsverket, skriver Affärsvärlden.

I den orena revisionsberättelsen riktar revisorn också kritik mot bolaget för att årsredovisningen för 2013 upprättats för sent.

Svenska Ubers vd Robin Reznik säger i en kommentar till Affärsvärlden att han beklagar det skedda:

– Det är viktigt för oss att betalningar och bokslut sköts korrekt. Om något kommit in sent är det beklagligt, säger han.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024