Annons:

Oslo petas från tronen

Billigast i Mumbai och Moskva, dyrast i Buenos Aires och Reykjavik – så ser läget ut för den som ska ut och resa, enligt en prisjämförelse från Pricerunner.

Enligt Pricerunners Internationella prisstudie, som genomförts för 13:e året i rad i 32 städer, räcker pengarna längst i Indien och Östeuropa och, – förvånansvärt nog – i Japan, eftersom landets valuta försvagats så mycket. Jämförelsen är gjord utifrån en blandad varukorg med 25 olika produkter och tjänster.

Priserna samlades in mellan den 22 och 28 september och de svenska priserna har räknats fram utifrån Riksbankens kurs den 11 november 2014.

Oslo är inte längre dyrast, det är numera Buenos Aires följt av Reykjavik. Mest för pengarna får du i Mumbai (Bombay), Moskva och Warszawa. Även Tokyo har blivit en prisvärd destination, medan New York blivit dyrare sedan i fjol.

– Svenska kronan har tappat i värde mot flera valutor vilket gör det dyrare att resa till bland annat USA. Däremot har det blivit mer shoppingvänligt på nära håll och på hemmaplan står sig priserna bättre än på länge. Genom att planera sina inköp och kanske till och med handla julklapparna på semestern går det att spara en hel del, säger Stefan Ny på Pricerunner.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024