Annons:

Bransons ubåtsäventyr lagt på is

Sir Richard Bransons storslagna planer på att utforska rymden och havsdjupen verkar gå i stöpet, skriver di.se.

I april 2011 avtäcktes Virgin Oceanics ubåt Deep Flight Challenger. Superentreprenören sir Richard Bransons förhoppning var att farkosten, som konstruerats för att ”flyga” längs havsbotten, skulle göra sin jungfrufärd till Marianergraven på 11 521 meters djup, senast 2012. Därefter skulle den vidare till andra djuphavsgravar bemannad av ”aquanauter” som betalat upp till 500 000 dollar för färden, skriver di.se och hänvisar till brittiska The Telegraph.

Men nu, tre år senare, har ubåten lagts på hyllan utan att ha kommit till någon havsbotten. Företaget som konstruerat farkosten har dragit sig ur projektet eftersom ubåten bara var byggd för att klara ett dyk och inte kan återanvändas.

Förra veckan bekräftade Virgin att undervattensplanerna skrotats.

– Vi var inte säkra på att Deep Flight Challenger skulle ha klarat sig ner. Projektet har lagts på is tills vi hittar en teknologi som fungerar”, sade en talesperson för företaget.

Bransons Virgin Galactics framtid är redan sedan tidigare oviss efter att en av bolagets rymdfarkoster störtade i Mojaveöknen i Kalifornien. 

Kommentarer är stängda.