Annons:

Ny allians skapar hotellgigant

Hotellgrupperna Accor och Huazhu har ingått en allians för att skapa Kinas främsta hotellföretag. Målet är att etablera över 2 000 hotell i Kina.

Alliansen mellan Accor och Huazhu Hotels Group, även känt som China Lodging Group, betyder att de båda hotellgrupperna snabbt accelererar sin expansion i Kina, en av de största och snabbast växande inrikesmarknaderna inom reseindustrin, samt världens största resemarknad för utgående resande, enligt ett pressmeddelande.

– För Accors räkning innebär detta banbrytande samarbete en möjlighet att stärka våra globala varumärken tillsammans med en ledande aktör på den kinesiska marknaden. Huazhus enastående lokala expertis i kombination med våra varumärken kommer att göra oss till en mäktig spelare inom hotellindustrin, något som är värdefullt både för våra kunder och våra båda företagsgrupper, säger Sebastien Bazin, CEO för Accor.

Enligt avtalet blir Huazhu Accors exklusiva franchisetagare för drift och utveckling av ibis, ibis Styles, Novotel, Mercure samt Grand Mercure i Kina, Mongoliet och Taiwan. Accor kommer att fortsätta att äga och utveckla sina övriga varumärken inom lyxhotell (Sofitel, Pullman, MGallery och The Sebel).

Huazhu blir minoritetsägare med 10 procent i Accors lyxhotell i Kina. Accor får 10 procent av aktierna i Huazhu och kommer att ha en plats i Huazhu styrelse. Huazhu planerar att öppna 350-400 nya hotell under Accors varumärken inom de närmaste fem åren.

Alliansen kommer att innebära att båda gruppernas lojalitetskunder, totalt 47 miljoner medlemmar, får tillgång till ett nätverk med 5 600 hotell globalt.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024