Annons:

Scandic köper tre hotell i Bergen

Scandic köper tre hotell i Bergen av Bergen Hotel Gruppen AS, som sedan tidigare är franchisetagare åt Scandic. Därmed driver kedjan sex hotell i den norska staden.

Det är de tre hotellen Scandic Neptun, Scandic Bergen City och Scandic Strand – med totalt 630 rum – som Scandic köper av sin franchisetagare Bergen Hotel Gruppen AS. Tidigare i år öppnade kedjan Scandic Ørnen i Bergen, därmed kommer man nu upp i sex hotell med 1 300 rum i staden som är Norges näst största hotellmarknad.

– Norge är en viktig hemmamarknad för Scandic och vi har under detta år, främst på grund av förvärvet av Rica Hotels, ökat från 19 till 86 hotell. Med förvärvet av dessa tre hotell kommer vi ytterligare att förstärka vår position som den absolut marknadsledande hotelloperatören i Bergen, säger Scandics koncernchef Frank Fiskers i ett pressmeddelande.

Under 2017 kommer Scandic att öppna ytterligare ett hotell, vid flygplatsen i Bergen, Scandic Bergen Flesland.

Säljaren av hotellverksamheterna är den nuvarande franchisetagaren, Erling Falch Monsen, som fortsätter att vara fastighetsägare för två av hotellen, Scandic Neptun och Scandic City.

Enligt Scandic har de tre hotellen olika positioner på marknaden. Scandic Neptun är framför allt ett weekendhotell, Scandic Bergen City är ett av Bergens större konferenshotell och Scandic Strand är populärt bland affärsresenärer.

Övertagandet ska ske den 1 februari 2015, men affären är villkorad av att den godkänns av den norska konkurrensmyndigheten.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024