Annons:

Inga kontanter på Park Inn Solna

Stockholmshotellet Park Inn Solna blir helt kontantfritt efter årsskiftet. "Hotellet blir en säkrare plats."

Park Inn by Radisson Solna blir efter årsskiftet helt kontantfritt. Det innebär att hotellet endast kommer att acceptera betalningar med konto- eller kreditkort alternativt via den mobila betalningstjänsten Swish

Förändringen går i linje med utvecklingen mot ett kontantfritt samhälle och är en viktig del i Park Inn by Radissons CSR-arbete gällande miljö och säkerhet, skriver hotellet i ett pressmeddelande.  

– Med kontanthantering utsätter vi dagligen våra medarbetare och våra gäster för rånrisk. Genom att nu bli helt kontantfria gör vi hotellet till en säkrare plats för alla som vistas här, samtidigt som färre sedlar innebär färre värdetransporter vilket även har en positiv inverkan på miljön. Eftersom vi lägger stor vikt på vårt arbete med miljö och säkerhet var detta ett enkelt beslut att fatta, säger Cecilia Wingård, general manager på Park Inn Solna.

Enligt branschorganisationen Svensk Handel ligger svenskar, tillsammans med övriga nordbor, i framkant när det gäller utvecklingen mot ett kontantfritt samhälle.  

Kommentarer är stängda.