Annons:

Eivind Roald: Kan bli gratis att flyga med SAS om tre år

2018 tror SAS-chefen Eivind Roald att flygbolaget kan börja erbjuda biljetter som helt finansieras av reklam.

I en intervju med den norska tidningen Verdens Gang delar Eivind Roald, koncerndirektör för försäljning och marknad på SAS med sig av flygbolagets framtidsplaner.

Bland annat planerar SAS att inleda ett samarbete taxi-tjänsten Uber som kommer att kunna bokas genom en SAS-app. Under intentionen att ”göra livet enklare” för sina resenärer vill SAS erbjuda ett stort utbud av olika tjänster – allt från musikaler till hemkörning av matkassar ska gå att bokas genom appen.

Enligt Aftonbladet är den nya strategin ett led i att locka fler resenärer från sin nya målgrupp – högutbildade skandinaviska resenärer mellan 30 och 55 till att gå med i medlemsprogrammet Eurobonus. I Eurobonus ska de sedan kunna ta emot reklam för att öka sina bonuspoäng, som till exempel går att använda för att köpa flygbiljetter.

I förlängningen tror Eivind Roald att kunder ska kunna flyga med SAS utan att betala mer än skatter och avgifter.

– Föreställ dig att du ombord blir ombedd att titta på en tre minuter lång annons från BMW. Om du svarar ja, du får 500 bonuspoäng på ditt konto. I slutet av reklamen kommer du att erbjudas provköra bilen när du anländer. Gör du det får du ytterligare 1.000 bonuspoäng på ditt konto. Detta är de poäng som vi har sålt till BMW, som de delar ut det sättet de vill, säger Eivind Roald.

Hos Norwegian anser man däremot att SAS har överskattat reklamens potential för att kunna garantera gratis biljetter via bonuspoäng. Norwegians informationschef Lasse Sandakerveien-Nielsen kommenterar till Dagens Nyheter:

– Vi välkomnar alla nya sätt att driva ett lönsamt företag och att erbjuda billiga flygresor. Men jag tror att människor utsätts för mycket reklam redan, att när de sitter ombord på ett flygplan, då föredrar de att njuta av en film, snarare än att titta på reklam.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024