Annons:

Flygbolagschefen åtalas för hockeyspelarens död

För tre år sen omkom den svenska målvakten Stefan Liv och hans lagkamrater i det ryska laget Lokomotiv Yaroslavl i en flygkrasch som dödade 44 personer. Nu åtalas flygbolagets före detta chef.

Olyckan skedde den 7 september 2011 när planet som Stefan Liv och resten av Lokomotiv Yaroslavl elitlag reste med, kraschade i västra Ryssland utanför klubbens hemsstad. Alla 37 passagerare omkom och endast en av de åtta besättningsmännen överlevde. Det skriver Dagens Nyheter och hänvisar till den ryska nyhetsbyrån Tass.

Nu hålls flygbolagets Yak-Service före detta biträdande chef Vadim Timofejev ansvarig för olyckan och dras inför rätta. 

– Låt mig bara få uttrycka mina kondoleanser, för jag kan bara säga att besättningen hade hög klass. Men situationen var övermäktig. Om inte de klarade av situationen är jag övertygad om att ingen annan heller hade gjort det. Jag anser mig själv vara oskyldig, sa han under den första rättegångsdagen som hölls tidigare i december.

Planet som laget flög med var ett passagerasplan av typen Jakolev Jak-42 och förutom att åtalas för kraschen stäms Timofejev av flygplanstillverkaren på belopp som motsvarar 2,3 miljoner svenska kronor.  

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024