Annons:

Lena Herrman ska leda SJ in i framtiden

Lena Herrman kommer närmast från Axstores och blir SJ:s nya chef för strategi- och affärsutveckling.

SJ:s nya tillskott har tidigare varit vd för Dagens Nyheter, vice vd för Bonniers dagstidningar och senast arbetade hon med att utveckla verksamheter hos Axstores.

– Vi befinner oss på en föränderlig marknad, vilket kräver en effektivisering av SJ. Arbetet påbörjades 2013 och Lena kommer att ha en central roll i att leda SJ in i framtiden. Jag har ett stort förtroende för Lena och hennes långa erfarenhet av strategiskt arbete och ser fram emot att få arbeta med henne i vårt stora förändringsarbete, säger SJ:s vd Crister Fritzson.

– Jag ser stora utvecklingsmöjligheter för SJ och övriga järnvägsbranschen. Det ska bli jätteroligt att arbeta vidare mot den inspirerande vision SJ har satt upp mot 2020. Jag vill bidra med all min kunskap och erfarenhet från mina tidigare roller som konsult, vd och styrelseordförande för att utveckla SJ vidare på den inslagna vägen, säger Lena Herrmann.

När hon inte arbetar tar hon gärna hand om trädgården eller läser. Hennes bästa tågminne?

– Många! Men i närminne; tåget till TjejVasan för ett par år sedan. Praktiskt och bra, förstås, men också en magisk naturupplevelse. Tidigt på morgonen när alla sov och det var helt tyst såg jag solen gå upp över en spegelblank sjö där en bäver simmade förbi.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024