Annons:

Svenska backpackers tigger i Australien

Så många som en tredjedel av tiggarna i Melbourne uppges vara utlänningar som tigger ihop till resekassan. Nu slår polisen och välgörenhetsorganisationer larm om allt fler internationella turister som utnyttjar hjälp för hemlösa.

I Melbourne i den australienska delstaten Victoria är det olagligt att tigga men på senare tiden har stadens polis och välgörenhetsorganisationer uppmärksammat en stor ökning av en ny typ av tiggare – nämligen turister.  

Brendan Nottle arbetar på Frälsningsarmén och säger till tidningen Herald Sun att majoriteten av dessa utgörs av män under 30 år från Tyskland och Sverige.

De sover i parkeringshus, tigger på gatan, och söker sig till soppkök, något som har fått välgörenhetsorganisationer att ändra sina öppentider till senare på kvällen i ett försök att undvika turister.  

– Några av de här internationella backpackerna har en väldigt stram budget så enligt deras tankesätt är det okej att tigga för att försöka skaffa ytterligare medel, säger Brendan Nottle.

För Stephen Russel, 48 år, är livet på gatan inget val. Det senaste sex månaderna har han varit hemlös och han har flera gånger upplevt när turister fått pengar då han själv blivit utan. Han ifrågasätter varför turister som har haft råd med flygbiljetter ger sig ut på gatan för att be om pengar.

– Det är inte rättvist, det gör att polisen blir hårdare mot oss andra, säger han till Herald Sun.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024