Annons:

Nytt hotell efter Hotel Stureplan

Det blir fortsatt hotellverksamhet i Hotel Stureplans gamla lokaler i Stockholm. Planerad öppning är till helgen med hotelldirektör Christina Andersson vid rodret.

I förmiddags berättade Travel News att Hotel Stureplan har stängt sin verksamhet på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Vd Jörgen Björnstad berättar att orsaken är samarbetssvårigheter med fastighetsägaren.

– Det har varit stökigt ett tag så det är orsaken. Vi har i flera år hållit på att bygga ett nytt hotell, Hotel Kungsträdgården. Det öppnar vi på måndag och där äger vi fastigheten och verksamheten själv. Vi orkar inte med att vara oense om alla möjliga olika frågor. Det är en orsak till att vi valde att skaffa en egen fastighet, säger Jörgen Björnstad.

Er omsättningen har backat de senaste åren, från 41 miljoner kronor 2011 till 23 miljoner 2013. Har det med detta att göra?

– Ja, det har det. Vi ändrade vårt samarbete till att bli ett managementavtal, där vi bara tillhandahöll personal. Driften låg i ett bolag som fastighetsägaren ägde. Intäkterna i vårt bolag har varit betalning för vår personal och lite annat.

Det bolag som Hotel Stureplan hade managementavtal med var Hotel Landbyska Verket Stureplan AB. Nu kommer det senare bolaget ta över driften av hotellverksamheten i fastigheten. Det berättar Jan Axelsson, vd för Norges Hus AB som är komplementär i kommanditbolaget Landbyska Verket 11 som äger fastigheten.

– Nu fortsätter min hyresgäst att driva hotell. De hade temporärt stängt över jul och nyår, men om jag har förstått dem rätt slår de upp portarna nu till helgen. Nu utgår jag från att min hyresgäst har försett sin verksamhet med den personal och utrustning hon behöver, säger Jan Axelsson.

Vilket namn det nya hotellet får vet han inte, men enligt Besöksliv blir det Drottning Kristina Hotel eller Hotel Drottning Kristina. Hotelldirektör är Christina Andersson, som Travel News har sökt utan framgång.

Ägarförhållandena bakom Hotel Landbyska Verket Stureplan och KB Landbyska Verket 11 vill inte Jan Axelsson kommentera, men ordförande i bägge bolagen är Ulf Smith.

– Då är det rimligt att tro att han också har ett stort inflytande, säger Jan Axelsson.

Jörgen Björnstad ser fram emot att öppna Hotel Kungsträdgården.

– Det kommer att bli en riktig pärla, i gustaviansk design, högt i tak och med kristallkronor. En stor skillnad mellan hotellen blir den innergården vi har byggt, med glastak över och ett franskt brasserie som vi öppnar inom någon vecka, säger Jörgen Björnstad.

Personalen från Hotel Stureplan följer med till Hotel Kungsträdgården. Hotellet ligger i en 1700-talsbyggnad och får 98 rum, alla individuellt inredda i gustaviansk stil. Dessutom får hotellet konferens- och eventmöjligheter för upp till 250 personer, en innergård i flera etage, restaurang, bar, gym och relaxavdelning.

I samma koncern som Hotel Kungsträdgården ingår även Lapland Resorts, med Björkliden Fjällby, Riksgränsen och Låkktatjokko.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024