Annons:

Stark motvind försenar flygen

Atlantenflygen från Europa till USA har fått en tuff motståndare – jetströmmen. Årets hårda vindar har förlängt flygtiden och ökat bränsleförbrukningen. Det skriver di.se.

De senaste har jetströmmarna över Atlanten blivit allt starkare under vintern. Årets hårda vindar har till exempel förlängt flygtiden mellan London och New York med 45 minuter jämfört med september, skriver di.se

Jetströmmarna leder till längre flygtid och större kostnad för plan som flyger i västlig riktning. Det ställer också till det för passagerare som ska byta flyg och kan tvinga flygbolagen att anpassa sina avgångar till det nya tidsschemat under vintern.

För att undvika den starka motvinden måste flygplanen flyga på lägre höjd eller norr/syd om jetströmmen, manövrar som ökar bränsleåtgången och kan tvinga plan på längre flygningar att mellanlanda för att fylla tanken. 

Det finns dock en fördel med jetströmmarna. Flyger du åt andra hållet kan det gå undan. Så flög nyligen en Boeing 777-200 från British Airways från New York till London på drygt fem timmar. En resa som annars tar cirka sju timmar.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024