Annons:

Car2go utmanar hyrbilsbranschen i Stockholm

Nu kommer bildelningstjänsten Car2go till Stockholm.

Stockholm är den 30:e staden i totalt åtta länder som står på tur för att testa bilpooltjänsten Car2go. Tjänsten går ut på att man ska kunna ta sig från punkt A till punkt B, utan att behöva hämta eller lämna bilen på ett fast ställe.

I Stockholm testar Car2go en ny uthyrningsprocess som styrs via kundens smartphone. Efter att ha registrerat sig som kund hos Car2go, är det bara att knappa in sin personliga kod i appen, följt av en pinkod som visas i bilens vindruta, kontrollera att bilen är städad och fri från skador och sedan köra.

– Svenskarnas intresse för delade tjänster är stor, och vi är mycket glada över att kunna lansera car2go här i Sverige. Vi ser att smarta telefoner blir en allt större del av vår vardag, så därför är Stockholm vår första stad med en helt smartphonebaserad uthyrningsprocess, säger Peter Ahlgren, Location Manager för Car2go Sverige, i ett pressmeddelande.

Hittills finns det 100 bilar i Sverige men planen är att utöka till 250 under första kvartalet i år. Användningsområdet är 25 kvadratkilometer till en början.
Idag har Car2go drygt 900 000 kunder i Europa och Nordamerika, och består av totalt 12 000 miljövänliga Smart Fortwo-bilar. Tillsammans har alla kunder använt tjänsten över 27 miljoner gånger, och i snitt påbörjas en ny hyra varannan sekund.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024