Annons:

”Vi har slutat vara billiga och elaka”

Ryanair har blivit snälla, satsar på affärsresenärer och vill flyga från flera flygplatser i Sverige. TN tog pulsen på marknads- och försäljningsdirektör Kenny Jacobs inför hans framträdande på TN Studio och Grand Travel Award 11 februari.

Varför ska folk från den svenska och skandinaviska resebranschen komma och lyssna till dig på TN Studio?

–  För att vi är ett av de största resebolagen och våra planer är intressanta för många. Dessutom är Skandinavien ett av tre områden i Europa där vi vill växa mest de närmaste fem åren och så genomgår vi en kulturell förändring till ett ”nytt” Ryanair som fortfarande erbjuder de lägsta priserna, men ska ge en bättre upplevelse för kunden.

Ryanair har ju sedan start haft bad boy-stämpeln i flygvärlden, och nu ska ni plötsligt bli snälla. Är det svårt är det att förändra den företagskulturen?

– Många har kanske uppfattat oss som billiga och elaka, cheap and nasty. Nu ska vi vara billiga och snälla, cheap and nice. Men den här kulturella förändringen har drivits av folk inne i organisationen. Det är ingen som vill vara elak inom Ryanair, men vi har haft policys som vi behövt ändra på, exempelvis den hårda enbagageregeln för handbagage.

Ni har börjat flyga till stora huvudflygplatser, exempelvis Köpenhamn och infört flexbiljetter för affärsresenärer och särskilda familjebiljetter. Hur går det?

– Det går fantastiskt bra. Vi kommer att öka från 80 till 90 miljoner passagerare i år och har ökat vår kabinfaktor med 5 procent, det är otroligt bra. Hälften av vår kommande tillväxt ska ske från huvudflygplatser, det kommer jag att berätta mer om på Grand Travel Award.

Ska ni bli resebyråernas bästa vän, nu när ni säljs via gds:er?

–  Vi kommer alltid att sälja majoriteten av resor direkt via vår webbplats, men för att nå affärsresenärer är det bra att finnas i gds:erna. Jag utesluter inte ett närmare samarbete med resebyråer, men vårt problem just nu är att vi har för mycket efterfrågan till våra flighter, så vi behöver inte resebyråerna för att fylla våra plan.

Kan vi vänta oss ett avslöjande på Grand Travel Award om att starta flygningar från Arlanda?

–  Ha, ha, jag säger så här. Får vi en bra deal och bra start- och landningstider flyger vi gärna från Arlanda. Och vi kan flyga både från Arlanda och Skavsta samtidigt, det ena utesluter inte det andra.

 

Boka in plats på TN Studio och Grand Travel Award här:

Om Grand Travel Award:
Grand Travel Award – resebranschens egna Oscarsgala, hålls den 11 februari och är avslutningen på kunskapsseminariet Travel News Studio, som går av stapeln för det 23:e året i rad.

Årets föreläsare förutom Kenny Jacobs på Ryanair är Ari Riabacke, kommunikationsexperten Lottie Knutson och Expedias John Veichmanis, chef för global customers aquisitions och sökmarknadsföring.

Som traditionen lyder följs seminarierna åt av middag, mingel, fest och underhållning och så klart – Grand Travel Awards prestigefulla prisutdelningsgala.

Pris för seminarium och gala: 1495 kronor

 Boka in plats på TN Studio och Grand Travel Award här:

 

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024