Annons:

Japanskt robothotell ska pressa kostnader

Temaparken Huis Ten Bosch i södra Japan ska till sommaren öppna ett 72-rumshotell. Robotar ska både städa, servera kaffe och checka in gäster, allt för att hålla nere kostnaderna, skriver nikkei.com.

Hotellet, som i översättning heter ungefär ”Konstigt hotell” ska öppna i juli och hålla låga priser, mellan 500 och 1 000 kronor för ett rum. För att lyckas med det är låga personalkostnader ett måste och det är där robotarna kommer in.

Tre robotar ska checka in och ut gäster, minst en robot ska servera kaffe och sköta andra sysslor och det ska finnas flera robotar som sköter städningen. Dessutom ska energikostnaderna pressas så att de totala kostnaderna bara blir en tredjedel mot traditionella hotell.

Expansionsplanerna är stora. Redan nästa år ska hotellet byggas ut till det dubbla och bolaget vill öppna 1 000 hotell på tio år, framför allt i utvecklingsländer.

– Snart kommer Asiens medelklass börja åka utomlands på semester, vilket kommer leda till hotellbrist runtom i världen, säger Huis Ten Boschs ordförande Hideo Sawada enligt nikkei.com.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024