Annons:

Ekman Resor lanserar lyxbussar

First ”bussness” class är det nya sättet att resa på. Bussresearrangören Ekman Resor vill revolutionera resemarknaden med lyxbussar som tar bussresor till en helt ny nivå.

Vad har lyxbussen som skiljer sig åt från resten av utbudet på marknaden? Svaret är enkelt. Här kan du se på film i displayerna vid varje säte, testa vinprovning, äta en finare middag i restaurangserveringen på undervåningen. Det finns till och med en rymlig toalett med tillgång till dusch om så önskas. Dessutom är till och med sätena anpassade utifrån de flesta människors olika behov och krav på komfort. 

− Även om vår nuvarande målgrupp är 55+, vill jag med dessa bussar skapa ett generationsresande, där man oavsett ålder reser med oss och upptäcker hur fantastiskt det kan vara att resa med buss, säger Johan Ekman, vd och ägare, Ekman Resor. 

De nya lyxbussarna är en investering på 6 miljoner kronor per buss för Ekman Resor, vars lyxbussflotta består av en buss hittills. Bussresearrangören erbjuder flera olika destinationer, från dagsturer i Sverige till safari i Sydafrika. Han tycker att resa med buss kan många gånger vara underskattat. 

− Jag vill ha dramaturgi på mina resor. Åker vi till Krakow och Warszawa i Polen erbjuder vi mer än bara guidning, vi visar film som relaterar till resmålet. Åker vi till Bourgogne i Frankrike erbjuder vi vinprovning under färdens gång. 

Johan Ekmans nuvarande arbetsuppgifter varierar från vd till busschaufför, samt kock och sommelier, till skillnad från sin tid som vd i Strömma Buss. 2012 lämnande han dock posten och köpte tillbaka sitt företag Ekman Resor, som han 2007 hade sålt till koncernen. 

− Jag har alltid varit en entreprenör, men efter en tid kom jag på mig själv med att vara alltför långt i från själva grundidén om vad min dröm som femåring egentligen handlade om, säger Johan Ekman. 

Läs mer på vår blogg, där vi betygsätter lyxbussen.

Kommentarer är stängda.