Annons:

Qatar Airways ny storägare i British Airways

Qatar Airways blir ny storägare i British Airways och Iberia. Flygbolaget betalar 15 miljarder kronor för nära 10 procent av aktierna och öppnar för ytterligare köp, skriver svd.se.

Snabbväxande Qatar Airways har en tid haft täta kontakter med British Airways, något som 2013 ledde till att mellanösternbolaget 2013 gick med i flygalliansen 2013 gick med i flygalliansen Oneworld där bland andra även Finnair finns med vid sidan av just British Airways med flera.

Nu stärker Qatar Airways banden ytterligare genom att köpa 9,99 procent av aktierna i IAG, det bolag som i sin tur äger British Airways, spanska Iberia och lågkostnadsbolaget Vueling, skriver svd.se.

Qatar Airways koncernchef Akbar Al Baker uppger att det inte finns några omedelbara planer på att öka ägarandelen ytterligare men konstaterar också att det kan ske senare. I grunden styrs det i så fall även av de EU-regler som säger att ägare utanför EU inte får äga en majoritet av aktierna i flygbolag baserade i EU.

Akbar Al Baker säger i en kommentar att det tätare samarbetet med IAG ger bolaget en möjlighet att växa vidare västerut. 

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024