Annons:

Kinesiskt flygbolag vill införa ståplatser

Det kinesiska lågprisbolaget Spring Airlines dammar av idén om ståplatser på flyget. Passagerare som är villiga att stå ska få billigare biljetter är planen.

Det är tidningen The Telegraph som berättar att en talesman för Spring Airlines nyligen deklarerat att bolaget fortfarande hoppas på stående passagerare i framtiden.

– Det krävs mycket för att få det att fungera, till exempel samarbete med flygplanstillverkare, godkännande från myndigheter och kundernas acceptens, sa han.

Det är inte första gången Spring Airlines lanserar idén om ståplatser på sina plan. Redan 2009, fem år efter det att flygbolaget grundades, var man inne på att dagens flygsäten tar för mycket plats. Istället pratade bolaget då om att införa något som liknade barstolar, vilket skulle öka passagerarkapaciteten med cirka 40 procent. 

– Säkerhetsbältet är det viktigaste och det skulle fortfarande spännas fast runt midjan. I övrigt skulle passagerare kunna åka flyg som man åker buss, ingen bagagehantering, ingen mat, inget vatten. Det skulle bli billigare, sa flygbolagets vd Wang Zhenghua då.

Idén anammades och utvecklades ett år senare av Ryanair som ville införa renodlade ståplatser. Michael O’Leary, vd för Ryanair, ifrågasatte till och med nyttan med säkerhetsbältet.

– Om det sker en olycka, vilket Gud förbjude, kommer inte ett säkerhetsbälte rädda dig, sa Michael O’Leary då. 

Ryanairs planer fick dock inte godkänt av flygmyndigheterna och försvann snart i glömska.

Detta hindrar alltså inte Spring Airlines från att fortfarande hoppas på idén    

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024