Annons:

Brommaborna vill behålla flygplatsen

Höga bullernivåer för de boende har varit ett av argumenten för att lägga ner Bromma flygplats. Men Brommaborna själva vill ha flygplatsen kvar. Det visar en ny undersökning från Villaägarna, skriver dn.se.

Undersökningen som utförts av Demoskop och baseras på 500 slumpmässigt utvalda telefonnummer i de tolv bostadsområden som ligger närmast Bromma flygplats. Hela två av tre av de tillfrågade uppger att de störs av buller från flygplatsen, ändå vill 52 procent  att flygplatsen ska bli kvar.

– Bullret stör de flesta i området. Att en majoritet ändå är positiva till flygplatsen visar att det ligger något i den andra vågskålen också, till exempel goda kommunikationer och värdet av en citynära flygplats för hela regionen, säger Jakob Eliasson, samhällsekonomisk chef på Villaägarna i ett pressmeddelande rapporterar dn.se.

De i undersökningen som uppger att de röstar på alliansen är mer positiva än genomsnittet. Av dessa vill hela 72 procent att flygplatsen blir kvar. Motsvarande siffra bland rödgröna väljare är 29 procent.

De som uppger sig mest störda av bullret är inte oväntat även de som i högst grad vill att flygplatsen läggs ner.

– Bättre bullersanering skulle alltså sannolikt öka stödet för flygplatsen. Och att utöka trafiken med tyngre plan och intensivare trafik skulle sannolikt göra de boende mer negativa. Den insikten borde styra flygplatsens framtid, säger Jakob Eliasson.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024