Annons:

Piloten hyllas efter flygkrasch

Nu hyllas piloten på Trans Asia-planet som kraschade i onsdags som hjälte av flygexperter och privatpersoner. Det skriver TT.

Piloten lyckades styra olycksplanet bort från tätbefolkade områden och höga byggnader, en manöver som sannolikt sparade människoliv.

– Att döma av flygrutten avvek piloten och försökte undvika hinder. Piloten gjorde uppenbarligen en medveten insats för att undvika ytterligare och onödiga förluster genom att landa i floden. Det var en mycket modig åtgärd, säger den Hongkong-baserade flyganalytikern Daniel Tsang till AFP.

Tidningen Apple Daily hyllade på förstasidan piloten Liao Chien-tsung för att ha ”räddat Taipei”.

I sociala medier har privatpersoner delat lovord och kondoleanser.

”Han är en hjälte”, skriver Gin Oy, författare och skådespelare, om piloten på Facebook.

Ombord på olycksplanet fanns 53 passagerare och fem besättningsmedlemmar. Letandet efter tolv saknade efter kraschen fortsatte på torsdagen. Minst 31 av dem som var ombord på Trans Asias flight GE235 omkom, skriver TT.

– Vi har inte funnit överlevande eller kvarlevor efter 12 personer som saknas, men vi ger inte upp. Vi fortsätter att söka, säger Yeh Chun-Hsing vid räddningstjänsten i Taipei till Reuters.

Taiwans president Ma Ying-Jeou ägnade torsdagen åt att visa de döda sin vördnad i ett gravkapell och att besöka skadade på sjukhus.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024