Annons:

Försvunnet plan kan ha hittats – efter 54 år

Chilenska bergsklättrare tror sig ha hittat vraket efter det plan som kraschade i Anderna för 54 år sedan. 24 personer omkom i olyckan, skriver svd.se.

Ett team chilenska bergsklättrare har funnit ett flygplansvrak som man tror är ett plan som försvann 1961. Vraket och rester av människoskelett hittades i Anderna – 360 kilometer söder om Santiago, cirka 3 200 meter över havet, skriver svd.se.

Expeditionsmedlemmen Leonardo Albornoz säger till den chilenska tv-kanalen Channel 7 att de vill hålla den exakta platsen hemlig för att förhindra plundring.

Försvinnandet av planet, en Douglas DC-3, den 3 april 1961 var ett av flyghistoriens största olösta mysterium, och eftersom stora delar av ett fotbollslag från den chilenska förstaligan befann sig ombord delades sorgen av en hel idrottsvärld. Laget, som var på väg hem från en bortamatch, var uppdelat på två flyg – den ena landade i Santiago medan det andra alltså försvann i Anderna.

Bergsklättrarna säger att de kunde se stora delar av flygplanskroppen utan att gräva. Om det är vraket efter den försvunna DC-3:an som hittats så ligger det inte där man tidigare trott, skriver The Guardian.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024