Annons:

SAS: Lägg ner Bromma

Avveckla Bromma och satsa på Arlanda i stället. Det säger SAS koncernchef till Dagens Nyheter. ”På sikt skulle det gynna Sverige”.

Sverige, och i förlängningen även SAS, har allt att vinna på om Bromma läggs ner och investeringarna i stället görs på Arlanda. En starkare ännu flygplats ger fler direktlinjer ut i världen än som det ser ut idag med två Stockholmsflygplatser. Det budskapet levererar SAS-koncernchef Rickard Gustafson till Dagens Nyheter.

– Det går givetvis inte att lägga ner Bromma abrupt men på sikt skulle det gynna Sverige om det satsades på Arlanda och flygtrafiken flyttades över dit i stället, säger han.

Hur stora investeringar som krävs för att ersätta Bromma flygplats vet han däremot inte, men han säger att en nedläggning säkert skulle innebära en terminalutbyggnad och kanske ytterligare en landningsbana på Arlanda.

– Det är i vart fall bättre med en stor stark muskel för svensk flygtrafik än dagens lösning, säger han.

Susanne Dahlberg är kommersiell direktör för Bra, före detta Malmö Aviation och Sverigeflyg. På galan Business Travel Awards igår fick hon frågan av SAS försäljnings- och marknadsdirektör Eivind Roald vad Bra gör när politikerna någon gång beslutar sig för att stänga Bromma.

– Våra ägare kan i så fall fatta avgörande beslut för bolaget. Men jag kan se alternativ till Bromma, och det är Arlanda. Men det går inte att flytta all peaktrafik till Arlanda, sa Susanne Dahlberg.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024