Annons:

Kristallkronor och öppna spisar på Hotel Kungsträdgården

Nyligen öppnade Hotel Kungsträdgården i Stockholm, efter fyra års renoveringar. Med en investering på 400 miljoner kronor hoppas hotelldirektör Jörgen Björnstad skapa ett klassiskt hotell. Se filmen från hotellet nedan.

Hotel Kungsträdgården ligger på Trädgårdsgatan i Stockholm, bara 50 meter från Kungsträdgården. Hotellet har 98 rum och öppnade i mitten av januari. Stilen är gustaviansk med högt i tak, kristallkronor i alla hotellrum och gasdrivna öppna spisar (med skyddande glasskivor framför) i knappt 20 av dem.

­– Vi vänder oss mot både affärsresenärer och leisuregäster. Priserna kommer ligga på allt mellan 1 400 och 4 000 kronor per natt, beroende på när man vill bo här, säger Jörgen Björnstad, hotelldirektör och delägare i driftbolaget.

När han ska nämna hotellets konkurrenter kommer namn som Nobis Hotel, Berns Hotel och Diplomat, men inte Scandic som finns något kvarter bort.

Fastigheten är på 3 500 kvadratmeter och rummen mellan 12 och 50 kvadratmeter. Hotellet har även en vinterträdgård där restaurangen Makalös huserar. Det är ett franskt brasseri som leds av svenske Yohan Adell som varit verksam i Frankrike i 20 år.

Jörgen Björnstad ser framför sig att hotellet blir en mytomspunnen klassiker.

– Det kan ta några år, men vi tänker finnas i många år.

Fastigheten och driftbolaget ligger i samma koncern, där även Lapland Resorts med Björkliden Fjällby, Riksgränsen och Låkktatjokko ingår. Huset är från 1764 och det köpte man 2011. Sedan dess har man byggt om och renoverat. Investeringen ligger på drygt 400 miljoner kronor, inklusive köpet av fastigheten.

Se Jörgen Björnstad visa ett av rummen nedan.

Kommentarer är stängda.