Annons:

United blåste resenärer på (för) billiga biljetter

Ett tekniskt fel på United Airlines hemsida gjorde att passagerare kunde köpa biljetter i första klass för motsvarande 600 svenska kronor. Flygbolaget vägrade dock sälja biljetterna, skriver svd.se.

United Airlines säljer normalt en förstaklassbiljetter från London till New York för runt 6 000 dollar, motsvarande cirka 50 000 kronor. I förra veckan upptäckte resenärer att de som gick in på bolagets sajt och köpte biljetterna för danska kronor bara behövde betala 491 danska kronor, ungefär 600 kronor. Orsaken var ett tekniskt fel på flygbolagets hemsida som innebar att valutan omräknades till helt fel kurs, skriver svd.se och hänvisar till USA Today.

När United efter flera timmar upptäckte felet beslutade bolaget att ogiltigförklara alla bokningar som gjorts med den felaktiga valutakursen. Flygbolaget säger i ett uttalande att man ”annullerar de bokningar som tusentals personer gjort för att dra nytta av ett fel som orsakades av en tredje parts-aktör, en mjukvaraleverantör, trots att United hade registrerat rätt valutakurser”.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024