Annons:

Vasateatern blir en del av Scandic Grand Central

Vasateatern i Stockholm blir en del av Scandic Grand Central, som sitter ihop med den anrika teatern. Nu ges plats för både föreställningar och konferensverksamhet i lokalen.

Ända sedan Scandic Grand Central öppnade 2011 har det varit oklart vad som skulle ske med grannlokalen, anrika Vasateatern. Hotellet lånar sedan tidigare en del av teaterns lokaler till sin restaurang Teaterbrasseriet, men nu tar hotellet över hela lokalen.

Scandics plan är att erbjuda teatern som konferenslokal med plats för upp till 1 000 personer. Dessutom tänker man hyra ut teatern till produktionsbolag som sätter upp mindre musik-, teater- och dansföreställningar.

– Scandics ambitioner med Vasateatern är stora. Vi vill skapa en helt ny typ av mötesplats och en scen för kultur och nöje, säger Scandics koncernchef Frank Fiskers i ett pressmeddelande.

Vasateatern är K-märkt och ska genomgå en grundlig renovering där teaterns antikvariska värden bibehålls under överinseende av antikvarisk expert. Förhoppningen är att det ska vara klart till våren eller sommaren 2016.

Utformningen av Vasateatern är ett samarbete mellan Scandic och fastighetsägaren KLP Fastigheter.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024