Annons:

Så blev Grands nya lobby

I över en månad var Grand Hôtel Stockholms lobby stängd för ombyggnad, men nu har vd Pia Djupmark kunnat öppna den. Se bilderna nedan.

Det var bråttom mot slutet, men nu är Grand Hôtel Stockholms nya lobby invigd. Den sista marmorleveransen anlände bara någon dag före invigningen och arbetarna jobbade hela natten för att kunna öppna på utsatt tid. Vd Pia Djupmark är väldigt nöjd med slutresultatet.

– Lobbyn är viktig för oss då det är där gästerna får sitt första intryck. Lobbyn är också hotellets hjärta och avgörande för helhetskänslan. Dagens gäster förväntar sig att lobbyn i ett femstjärnigt hotell håller samma standard som resten av upplevelsen, säger Pia Djupmark i ett pressmeddelande.

Golvet är av vit carraramarmor och möblerna är original från slutet av 1800-talet.

I ljussättningen har man valt att inte endast arbeta med direkt ljus från kristallkronor och golvlampor utan i stället tagit fram ett system som bygger på indirekt ljus, där belysningen tar nytta av arkitekturen. Både ljus- och ljudsystemen är osynliga för gästerna och helautomatiska. Systemet är designat att automatiskt anpassa ljuset till årstid och tiden på dygnet. Detta innebär att systemet kan detektera inkommande ljus och skilja på t.ex. en solig och mulen dag. I lösningen ingår även ett unikt system för kristallkronor, som specialanpassats med små, inbyggda LED-lampor för att reflektera ljus uppåt via kristallerna.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024