Annons:

British Airways söker kvinnliga piloter

200 av British Airways 3 500 piloter är kvinnor, men bolaget vill öka andelen. Fram till den internationella kvinnodagen den 8 mars uppmanar man nu svenska kvinnor att söka bolagets pilotutbildning.

British Airways kommer att anta 100 nya personer, som är intresserade av en framtid som pilot i företaget. Bolaget är mån om att öka jämställdheten i cockpit genom att få fler kvinnliga piloter och uppmanar därför kvinnor att söka till sin pilotutbildning, British Airways Future Pilot Programme 2015.

Av de 200 kvinnliga piloter som idag jobbar för British Airways finns svenskor, även om British Airways Nordeuropachef Peter Rasmussen inte vet hur många.

– Hur som helst tycker jag inte att vi har tillräckligt många, därför uppmanar vi kvinnor att söka, säger Peter Rasmussen.

Kommer kvinnliga piloter att prioriteras under rekryteringsförfarandet?
– Liksom för alla jobb väljer vi den bästa kandidaten. Men det ligger i sakens natur att fler kvinnor blir uttagna om fler söker.

British Airways hävdar att man har fler kvinnliga piloter anställda än något annat brittiskt flygbolag. En är Helen McNamara, pilot på British Airways sedan 14 år.

– Det var faktiskt en slump att jag blev pilot. Jag kände inga piloter vid tiden jag sökte programmet och ingen i min omgivning var pilot till yrket. Men idag kan jag säga att jag älskar jag mitt jobb och rekommenderar varmt pilotyrket till andra kvinnor, säger Helen McNamara.

Ansökningsperioden sträcker sig till och med den 8 mars. Kandidater från hela Europa kan söka en av de 100 platserna i British Airways pilotprogram. Utbildningen genomförs vid någon av British Airways pilotskolor i Oxford, Southhampton eller Jerez i Spanien. En del av utbildningen sker även på Nya Zeeland eller i Arizona i USA.

Kommentarer är stängda.