Annons:

Städerna där det är bäst att bo

Sex av tio städer på Mercers lista över de bästa städerna att bo i är europeiska. Men ingen är svensk, skriver Affärsvärlden.

Precis som i fjol är det Österrikes huvudstad Wien som toppar finans- och konsultbolaget Mercers lista över de bästa städerna att bo i, skriver Affärsvärlden.

På andra plats på listan kommer Zürich följt av Auckland, München och Vancouver. Sex av tio på tio i topp-listan är europeiska, men ingen är svensk. Danmark lyckas dock få in Köpenhamn på tionde plats.
– Trots en oro över den ekonomiska tillväxten fortsätter de västeuropeiska städerna att erbjuda en stabil miljö för anställda och arbetsgivare. Säkerheten har skärpts i många större europeiska städer efter terrorattackerna i Paris och Köpenhamn och Mercer tittar noga efter eventuella inverkningar på levnadsstandarden hos utlandsstationerade och deras familjer på dessa platser, skriver bolaget i rapporten.

Mercers genomför undersökningen för att hjälpa internationella företag och organisationer när de ska avlöna utlandsanställd personal. I rapporten undersökts levnadsförhållandena i 440 länder utifrån från 39 faktorer, såsom brottslighet, politiskt stabilitet och medial censur.

Mercer poängterar i rapporten att allt fler ”tillväxtstäder”, såsom Manaus i Brasilien och Pune i Kina, blir allt mer konkurrenskraftiga.

Tio i topp
Wien, Österrike
Zürich, Schweiz
Auckland, Nya Zeeland
München, Tyskland
Vancouver, Kanada
Düsseldorf, Tyskland
Frankfurt, Tyskland
Genève, Schweiz
Köpenhamn, Danmark
Sydney, Australien

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024