Annons:

Norwegians krigsförklaring mot piloterna

När pilotfacken inte dök upp till förhandlingar med Norwegian kl 15 på torsdagen flygbolaget att överföra piloterna i tre nya bolag - och samtidigt stoppades handeln med Norwegians aktie på Oslobörsen.

Norwegians motdrag i pilotkonflikten är att splittra upp dotterbolaget Norwegian Air Norway i tre separata pilotbolag, dit piloterna överflyttas. Det kan uppfattas som en tydlig krigsförklaring mot de strejkande piloterna att pressa fram överenskommelser i respektive land.
– Det är Norwegians klara mål att alla anställda ska ha ett jobb i ett Norwegianföretag i framtiden. Den pågående strejken sätter allas arbetsplatser i fara och denna allvarliga situation ska piloterna själva påverka utfallet av, skriver Norwegian i ett meddelande på Oslobörsen enligt danska Check-in.dk.
 
Norwegian menar att överföringen av piloterna i nya bolag minskar risken för en konkurs i Norwegian Air Norway. Bolaget menar också att det inte finns någon förhandlingsvilja bland piloterna. Men kravet från flygbolaget står kvar, att kostnadsnivåerna för piloterna måste ner.
– Norwegian och piloternas arbetsgivare NAN har varit tydliga med att kostnadsnivåerna ska ned och flexibiliteten upp i de skandinaviska operationer om företaget ska kunna behålla lika många piloter som i dag. Alternativet är en nedbanning i Skandinavien, skriver bolaget enligt Check-in-dk.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024