Annons:

Paus i strejkförhandlingarna

Förhandlingarna mellan Norwegian och de norska pilotfacken tog på söndagskvällen en paus utan att någon överenskommelse hade träffats. Cirka 25 000 flygpassagerare drabbas av strejken idag måndag.

Förhandlingarna ska återupptas idag måndag klockan 10. Det uppgav Hans-Erik Skjaeggerud, ledare för facket Parat, vid en presskonferens i Oslo på söndagskvällen, skriver TT.

Under helgen har parterna förhandlat nästan oavbrutet dygnet runt.

Det norska flygbolaget varnade på söndagen för att ytterligare hundratals personer skulle permitteras om konflikten fortsätter, men det var på kvällen oklart om hotet skulle verkställas enligt Charlotte Holmbergh Jacobsson, Norwegians informationschef, skriver TT.

Samtidigt rapporterar norsk tidningen Verdens Gang att parterna närmar sig varandra.

– Vi upplever att bägge parterna är inställda på att hitta en lösning, säger Arve Sigmundstad, kommunikationschef på pilotfacket Parat, till Verdens Gang.

När väl ett nytt avtal är på plats dröjer det några dagar innan trafiken går enligt tidtabell igen.

– Det är plan som inte står där de ska, och besättningar som måste flygas till rätt flygplats, förklarar Holmbergh Jacobsson till TT

Nästan alla inrikesflyg i Sverige och Norge, samt ett antal i Danmark, har varit inställda sedan i onsdags. Runt 130 000 passagerare har enligt Norwegian påverkats av strejken, som enligt experter kostar bolaget tiotals miljoner kronor varje dag.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024