Annons:

Nötilskan fortsätter – flygbolagsdotter stäms

Heather Cho, dotter till Korean Airs ordförande, har redan dömts till fängelse för sitt omtalade nötraseri på JFK-flygplatsen i New York. Nu stäms hon dessutom av en flygvärdinna.

Heather Cho, dotter till Korean Airs ordförande Cho Yang-Ho, blev omtalad världen över i december efter ett raseriutbrott då hon på ett Korean Air-plan serverades nötter i en påse i stället för på ett fat. Som direktör inom flygbolaget och dotter till högste chefen fick hon piloten att vända planet som precis skulle lyfta från New York så att hon kunde sparka ut den ansvarige för nötfadäsen.

En sydkoreansk domstol ansåg att Heather Cho hade brutit mot luftfartslagarna och och i februari dömdes hon till ett års fängelse.

Nu fortsätter historien med att Heather Cho stäms av en flygvärdinna. Flygvärdinnan anser att Cho skadat hennes karriär, rykte och känslomässiga välbefinnande. Enligt flygvärdinnan ska Cho ha skrikit och slagit henne vid incidenten på JFK-flygplatsen. Kvinnan säger också  att hon tvingats ljuga för regeringens utredare i syfte att mörka händelsen,skriver DN och hänvisar till BBC.

Flygvärdinnans advokater uppger att ”bevisen i det här fallet kommer att visa att Chos agerande inte bara var förnedrande, förödmjukande och skadade Kim, utan också är utmärkande för Chos otyglade arrogans”.

Korean Air vill inte kommentera stämningen som är inlämnad till en domstol i New York.

Läs också: Nötilskan gav flygbolagsdotter fängelse

Kommentarer är stängda.