Annons:

Han letar efter en Gotlandsbåt

Ralph Axelson är ny vd för Gotlandsbåten – men har i dagsläget varken fartyg eller personal att chefa över.

– Det blir ingen färjetrafik till sommaren, men vi letar efter ett fartyg för sommaren 2016. Vi öppnar inte bokningen förrän vi känner oss helt trygga med leverans av fartyget.

Onlineresebyrån Etravelis grundare Ralph Axelson klev in i den operativa ledningen som vice vd i oktober och tog över vd-posten vid nyår. Han är en av huvudägarna tillsammans med Gotlandsentreprenören Pigge Werkelin.

Han har sagt upp all personal i rederiet, så just nu består Gotlandsbåten endast av Ralph Axelson själv och förre vd Lars Meijer som jobbar på konsultbasis någon dag i veckan för att leta fram ett nytt lämpligt fartyg inför sommaren 2016.

Hur kommer det sig att du investerat i Gotlandsbåten?
– Jag har alltid haft en passion för färjor. När jag lämnade den operativa ledningen i Etraveli i höstas tänkte jag att jag kunde engagera mig i Gotlandsbåten lite mer. Jag trodde att det skulle bli en lugn höst där jag skulle få tid att reflektera lite mer över livet och framtiden, men det blev mer jobb än någonsin. Nu hoppas jag att det blir lugnare i vår. Jag jobbar någon dag i veckan med Gotlandsbåten och sedan ägnar jag mig åt styrelsearbetet i Etraveli.

Gotlandsbåten bildades för att förbättra färjeförbindelserna till Gotland under högsäsongen för att locka fler turister till ön. Linjen skulle trafikera Västervik–Visby. Premiären skulle ha skett i somras och biljettförsäljningen var i full gång, men det nybildade rederiet

fick inte leverans av det kontrakterade fartyget och trafiken ställdes in, innan den ens hade börjat.

Gotlandsresenärer som bokat biljett fick pengarna tillbaka, men tvingades i stället boka nya biljetter med det befintliga rederiet Destination Gotland. Upprördheten var stor bland turistföretagarna på Gotland.

– Det blev ett enormt rabalder, framförallt lokalt. Dock kan vi konstatera att Gotlandsresenärerna ökade framför allt på Oskarshamnslinjen, vilket måste vara direkt kopplat till vår satsning. Nu jobbar vi långsiktigt och har fullt fokus på att säkra ett fartyg till säsongen 2016, säger Ralph Axelson till Travel News.

Hur svårt är det att hitta ett fartyg?
– Det är jättesvårt. Det finns många fartyg att hyra, men få som vill hyra ut under endast maj–september. De vill hyra ut på längre tid, men för oss är det bara möjligt att köra under sommarsäsongen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024