Annons:

Nu utmanas Uber av förarlösa flygbilar

Slovakiska Aeromobil som producerar flygande bilar vill nu dra igång en taxitjänst liknande Uber. Med flygbilar utan förare.

I fjol visade det slovakiska startup-bolaget Aeromobil upp sin prototyp för en flygande bil. Lanseringen ska ske redan 2017, trots att bolaget ännu inte har fått alla tillstånd som behövs för att bilen skulle kunna säljas på marknaden.

Aeromobils grundare Juraj Vaculik (även vd) och Stefan Klein nöjer sig dock inte med flygande bilar utan vill att nästa flygbil dessutom ska vara själstyrande, något de avslöjade under South by Southwest Interactive-konferensen i Austin, Texas, skriver di.se och hänvisar till Mashable.

– Självstyrande teknologi kommer till bilar nu, men som autopilot är den redan här. Det finns redan system för att lyfta och landa automatiskt. De här två teknologierna kan arbeta tillsammans, säger Juraj Vaculik till Mashable.

Med flygande självstyrande fordon kan Juraj Vaculik och Stefan Klein tänka sig att starta en taxitjänst i stil med Uber och Lyft.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024