Annons:

Ryanair backar om USA-planerna

Ryanair tar tillbaka Michael O'Learys uttalande om en satsning på flyg över Atlanten. ”Det var en kommunikationsmiss.”

Säga vad man vill om Ryanair, men flygbolaget är tveklöst världsmästare på att skapa rubriker. Vd:n Michael O’Leary har genom åren pratat om flygplan utan toaletter, gratis flygbiljetter och han har kallat passagarera för idioter.

Nu är det dags igen. För bara några dagar efter att Ryanair påståttt att styrelsen givit sitt godkännande för flygningar över Atlanten för så lite som 10 pund per biljett, meddelar lågprisbolaget nu att man inte alls har några planer på långdistansflygningar.

– Det var en kommunikationsmiss, säger Ryanairs vd Michael O’Leary till Financial Times.

Häromdagen sade samme Micheal O’Leary till Financial Times att Ryanairs styrelse hade godkänt företagets planer på Atlantflygningar, och att linjerna bedömdes kunna starta inom 4-5 år.

Men nu meddelar alltså lågprisbolaget att kommentaren var ett misstag.

”I ljuset av den senaste tidens mediebevakning vill styrelsen för Ryanair Holdings klargöra att den inte har övervägt eller godkänt några transatlantprojekt och har inga planer på att göra det,” skriver flygbolaget i ett uttalande.

Michael O’Leary säger att ingen kunde korrigera missen i tisdags eftersom det var S:t Patricks Day. De senaste två dagarna har han varit på resande fot, och därför dröjde det till torsdagen innan frågan togs upp på ett styrelsemöte i Milano, skriver svd.se.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024