Annons:

SAS vill förenkla kollektivavtalet

”Ingen tvekan om att vi behöver ett modernare kollektivavtal.” Det säger SAS koncernchef i ett uttalande under de pågående pilotförhandlingarna.

SAS slutförhandlar med sina 1 400 skandinaviska piloter om arbetsvillkoren framöver. Det nuvarande avtalet går ut vid månadsskiftet mars-april.

I ett pressmeddelande slår SAS fast att bolaget vill ha anställningstrygghet och kollektivavtal för piloterna, men att ”nuvarande kollektivavtal har omförhandlats under 50 års tid och har under åren blivit alltmer komplext och detaljerat. Idag förhindrar det SAS att följa med i den allt hårdare konkurrensen i flygbranschen.”

– Idag är SAS ett snabbrörligt flygbolag med ett starkt erbjudande som konstant utvecklas för att leva upp till de frekventa resenärernas förväntningar. Det är ingen tvekan om att vi behöver modernare kollektivavtal som speglar dagens SAS, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef på SAS.

SAS pilotförhandlingarna handlar inte i första hand om lönenivåer och pensioner, utan förenklingar av våra avtal, skriver flygbolaget.

– Det nuvarande kollektivavtalet är på cirka 230 sidor och reglerar mycket annat än tjänste- och anställningsvillkor vilket gör vår verksamhet onödigt komplex och skapar långsamma beslutsprocesser. Vi har en god dialog med pilotföreningarna och vi har ett gemensamt ansvar för att bevara skandinaviska arbetstillfällen, säger Rickard Gustafson.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024