Annons:

Plan från Germanwings kraschat i Alperna

Germanwings flight 9525 från Barcelona mot Düsseldorf kraschade i franska Alperna tidigare idag. Ombord fanns 150 personer, ingen ska ha överlevt.

Planet, en Airbus-320, lyfte från Barcelona 10:01 och ska ha försvunnit från radarn klockan 11:20. Av de 148 ombord var sex medlemmar av besättningen.

Den franska transportministern Alain Vidalies bekräftar att ingen har överlevt, skriver dn.se.

Enligt Frankrikes president Hollande har olyckan skett i ett område som är mycket svårt att nå. Presidenten ska ha sagt att omständigheterna kring olyckan gör att man tror att ingen har överlevt kraschen, rapporterar dn.se.

Carsten Spohr, vd för Lufthansa som äger Germanwings, skriver via Lufthansas twitterkonto:

– Vi vet inte ännu vad som har hänt med flight 4U 9525. Mina djupaste sympatier går till familjerna och vännerna till våra passagerare och personal på 4U 9525. Om våra farhågor bekräftas är det en svart dag för Lufthansa. Vi hoppas hitta överlevande.

I en tidigare version av artikeln uppgavs att antalet personer ombord var 148, men Germanwings uppger via twitter att det var 144 passagerare och sex anställda.

Germanwings twittrade tidigare att man inte har någon information om de medieuppgifter som nu cirkulerar kring kraschen. Bolaget hänvisar till sin sajt, men den verkar just nu ligga nere.

Kommentarer är stängda.