Annons:

April, april: Resebranschens bästa aprilskämt

Reservera solstolen i förväg med Apollo eller beställ selfiesäte på Swebus. Travel News har sammanställt reserelaterade aprilbus och kan konstatera att australiensarna är särskilt skojfriska i år.

Allt fler resenärer har börjat be om selfies på dem själva och bussförarna under färd. Problemet har blivit så stort att det nu anses vara en trafikfara. Därför lanserar Swebus selfiesäten där resenärer kan montera sina smartphones på sätena framför. Totalt kommer 8 säten per buss att utrustas med den nya funktionen som går att köpa som en tilläggstjänst när du bokar resan. Samtidigt förbjuds medhavda selfiepinnar.

– Det är ju kul på många sätt med den här typen av groupies, men jag måste ju främst fokusera på att köra säkert istället för att posera, säger Kim Ratt, bussförare hos Swebus.

– Vi vill inte bara verka för förbud utan även tänka nytt. Nästa steg är att använda selfiedrönare utanför bussen som resenärer kan ta bilder utifrån på sig själv eller varför inte på en medresenär eller föraren? Det ställer ju dock vissa krav på att drönarna klarar av att åka i bussens hastighet, men vi ser positivt på framtiden, säger Christel Grip, kommunikationschef på Swebus. 

Apollo erbjuder möjligheten att förboka solstol

Nu kan du förboka solstolen på stranden med Apollo. Förutom att försäkra dig om att du får den bästa platsen kan du även köpa till massage eller ett dryckespaket med obegränsade drinkar. 

– Det här en fråga som engagerar många – för eller emot att reservera solstolar. Nu ser vi till att de som vill redan hemifrån kan boka sin plats i solen, så slipper man bekymra sig om att gå upp på morgonen för att få en plats, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Flight Center lanserar ny klass – res i lastrummet 

Det australienska flygbolaget Flight Centre introducerar ”Cargo Class” som låter resenärerna flyga i flygplanets lastutrymme. Res bekvämt och till halva priset i en egen personlig container utrustad med säng. Prisexempel London – Los Angeles tur och retur: 1 700 kr.  Tilltugg och mat under resan inkluderas ej och medtags av resenären. 

Qantas blir Quantas

U:et tillkommer i ära av resenärerna. (”U” från den engelska förkortningen för ”you”). Namnbytet kommer att verkställas senare idag. 

Stångå Hotell gör storförvärv

Stångå Hotell i Linköping expanderar stort och tar över ägandet av Scandics samtliga 230 hotell. ”Namnbytet på befintliga hotell kommer ske med start den 1 maj, det vill säga om exakt en månad.” skriver hotellet på sin Facebooksida där de även meddelar att deras nästa drag är att köpa hotellkedjorna Hilton och Marriot. 

Ny miljövänlig transporttjänst i London

Den brittiska taxiappen Hailo introducerar ”Hailo Piggy Back” där användare blir burna från punkt a till b.

Virgin Australia lanserar lounge för husdjur

Unna din jycke eller katt ett besök i Virgin Australias nya husdjurslounge innan flygresan.  I loungen finns personal för att uppfylla din hårige väns samtliga behov och som erbjuder allt från lekstunder till massage, pälsföning och måltider.

– Loungen kommer att finnas tillgänglig för fyrbenta medlemmar i vår Velocity Frequent Flyer-program, sa en talseman från flygbolaget. 

Kommentarer är stängda.