Annons:

Air India-piloter i bråk – igen

Två Air India-piloter har stängts av efter ett bråk före en flygning mot New Delhi i söndags. Det är den andra incidenten där piloter på bolaget har bråkat i cockpit som uppmärksammats i år.

Enligt vittnen som inte är namngivna ska styrmannen slagit till piloten då ett bråk urartade innan start på flighten från Jaipur till New Delhi. Tydligen ska styrmannen ha irriterat sig på att kaptenen bad honom att anteckna viktig flyginformation som antalet passagerare och startvikt. Det skriver Times of India.

Efter det fortsatte piloterna med take-off och rapporterade incidenten först i Jaipur. Flygbolaget hävdar dock att inget fysiskt våld förekom. De två piloterna är nu avstängda medan händelsen utreds.

– Det var en diskussion mellan de två och inget annat, säger en talesman på Air India.

Efter en liknande händelse i januari i år, då piloten misshandlade en tekniker i cockpiten, lyftes frågan om att införa regelbundna tester av piloternas mentala hälsa, något som Indien inte har i dagsläget.

– Det har förekommit många fall av våld bland besättningen utan att man vidtagit några åtgärder. Folk är snabbt tillbaka på jobbet igen. Indien saknar ett system för att bedöma piloternas psykologiska tillstånd, till skillnad från hur det ser ut i många andra länder där de rutinmässiga läkarkontrollerna inkluderar psykologiska tester, sa den indiska flygexperten Mohan Ranganathan till The Times of India då. 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024