Annons:

Choice slog Scandic i miljömakt

Idag presenterade tidningen Miljöaktuellt listan Sveriges 101 miljömäktigaste. Resebranschen var sparsamt representerade – och Scandic fick stryk av rivalen Choice.

På plats 66 på listan kom Gustav Stenbeck, hållbarhetschef för Nordic Choice Hotels. Motiveringen var:

”På kort tid har Gustav förflyttat hotellkoncernens miljöprestanda till en tätposition. Han har dessutom ifrågasatt överanvändning av miljökonsulter för enkla uppgifter och utvecklat ett koncept för studenter som vill arbeta som hållbarhetscoacher för lokala hotell i Sverige och Norge.”

– För mig är det här priset finare än ett Nobelpris eller en Oscar. Att det arbete som vi dagligen gör på våra hotell uppmärksammas och att det särskilda miljöcoachprogram där vi använder oss av studenter inom miljö- och klimatområdet för att vässa våra hotells miljöarbete ger utfall är otroligt roligt, säger Gustav Stenbeck i ett pressmeddelande.

Han slog därmed Scandics hållbarhetschef Inger Mattsson med sju placeringar. Hon hamnade på plats 73 med motiveringen:

”I våras växte Scandic med 50 procent efter uppköpet av Ricas 80 hotell. Som hållbarhetschef i ett företag med 14 000 anställda har Inger Mattsson makt att påverka utvecklingen inom sin bransch. Under 2014 minskade Scandic sin energiförbrukning, sina koldioxidutsläpp och andelen osorterat avfall och med Inger Mattsson i spetsen ser hotellkedjan till att alltid ställa hårda krav på sina leverantörer.”

– Vi jobbar hårt för att hela tiden bli bättre och det är ju roligt att det bär frukt även på det här viset”, säger Inger Mattsson i ett pressmeddelande.

Några andra representanter för resebranschen finns inte på listan, som toppas av Carina Lundberg Markow, chef för ägarstyrning på Folksam.

Se hela listan här.

Kommentarer är stängda.