Annons:

FBI varnar för risken med hackare på flygplan

Efter förra veckans rapport om att hackare kan ta över kontrollen över ett flygplan går nu även FBI och den amerikanska transportsäkerhetsmyndigheten TSA ut med en varning.

Varningen från den polismyndigheten FBI och transportsäkerhetsmyndigheten TSA uppmanar flygbolag att vara vaksamma och hålla utkik efter bevis på om någon har mixtrat eller gjort intrång i ett flygplans nätverk, skriver svt.se och hänvisar Sky News.

FBI och TSA har dock inga bevis som styrker att en hackare faktiskt skulle kunna ta över kontrollen över ett flygplan och FBI kallar risken för att det skulle kunna hända för ”teoretisk”. Samtidigt säger myndigheterna att ”påståenden som säger att det är möjligt tas på största allvar”. Varningen vänder sig främst till kabinpersonal som uppmanas att leta efter tecken på att passagerare kan försöka att koppla upp sig mot de nätverksportar som finns under sätena.

Varningen tar även upp mediernas rapportering om det inträffade:

”Även om mediernas uppgifter är teoretiska och inte bevisade, kan den publicitet som förknippas med dessa påståenden uppmuntra aktörer att använda sig av de beskrivna metoderna för intrång”, heter det.

LÄS OCKSÅ: Nya flygplan riskerar att hackas

Kommentarer är stängda.