Annons:

Årets hetaste lista: De tjänar bäst i resebranschen

De 100 bäst betalda i resebranschen - vilka är de? Svaret får du i Travel News unika kartläggning av de 100 bäst betalda cheferna i den svenska rese- och turistindustrin, som nu finns tillgänglig på travelnews.se för alla TN Plus-medlemmar. Redarkungar och en hotell-vd intar prispallen kan vi avslöja.

Travel News årliga lönetopp med 100-listan över branschens bäst betalda chefer publicerades i Travel News aprilnummer. Men om den åtråvärda listan gått dig förbi för att kollegan kanske snott ditt nummer från skrivbordet, finns den nu att läsa även på travelnews.se – om du är TN Plus-medlem, det vill säga om du har en tidningsprenumeration som du kostnadsfritt kopplat till ett TN Plus-konto på webben. Läs här hur du som prenumerant blir TN Plus-medlem.

Toppnoteringen för inkomst för löneåret 2013 var 12,7 miljoner kronor och hamnade i Stena Lines vd Carl-Johan Hagmans ficka. Scandics nygamle koncernchef Frank Fiskers hamnade också i allra översta toppskiktet med 9,4 miljoner kronor. För TN förklarar han varför inkomsten blev extra hög, till och med högre än SAS vd Rickard Gustafson.

Första resebyrå-vd:n återfanns dock först på plats 26 och inte mycket högre upp hamnade branschens bäst betalda kvinna. Längst ner i vår ”kändislista” hittar vi en f d flygkung från Gotland och en resebyråprofil. Vilka det är? Läs och granska listorna här.

I lönetoppen hittar du också snittlönerna för resebranschens chefer, som kartläggs av fackförbundet Ledarna. En i vissa fall rätt deprimerande läsning för åtminstone mötesbranschen. Där hittar man det femte sämst betalda chefsjobbet i Sverige. Vill du veta vilket det är, läs mer här. Men här finns också bra tips för hur du höjer din chefslön.

Har du ingen prenumeration, men vill skaffa en för att kunna läsa alla lönelistorna och få cheflönetipsen, klicka här:

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024